Connect with us

CSGO

CSGO: Aiman, Blank layak ke Kelayakan Tertutup Asia Tenggara ESL One Rio

Published

on

Foto Facebook / Aiman Azham

KUALA LUMPUR – Pemain kompetitif CSGO Aiman Azham bersama pasukannya, Blank layak ke Kelayakan Tertutup Asia Tenggara ESL One Rio yang akan berlangsung pada bulan depan.

Aiman berkata pasukannya perjalannya ke pusingan itu memang di luar jangkaan.

“Penepatan minda kami hanya mahu menang. Kami memberikan sehabis baik pada setiap pusingan walapun terdapat satu pesaingan sengit pada kedudukan 16 teratas menentang pasukan Singapura.

“Namun kami berjaya semi final menentang pasukan Vietnam Divison X. Meski permulaan permainan agar sukar apabila kami kalah 11-16 pada peta pertama, kami kekalkan komposisi dan memilih untuk fokus pada peta seterusnya.

“Kami bangkit dan memaksa pihak lawan untuk bersaing pada peta ketiga. Akhirnya kami menang dan berjaya layak ke kelayakan itu,” kata Aiman ketika dihubungi What’s The Meta Today.

Aiman dan pasukannya, Blank layak ke Kelayakan Tertutup Asia Tenggara ESL One Rio yang akan berlangsung pada 7 dan 8 Mac 2020.

Bagi pusingan itu, empat pasukan telah menerima jemputan terus, iaitu Alpha Red (Thailand), Lucid Dream (Thailand), BTRG dan Bren Esports (Filipina). Sementara itu, tiga pasukan telah layak ke pusingan itu iaitu Blank (Malaysia), Paper Rex (Singapura), Huatzai (Singapura) dan Maple (Thailand).

Jika Aiman menang pada peringkat itu, dia dan Blank akan mara ke pusingan Minor Asia sebelum ke kejohanan utama ESL One Rio.

ESL One Rio yang akan berlangsung pada Mei, merupakan kejohanan pertama Valve di Brazil. Ia menawarkan hadiah wang terkumpul kira-kira RM4.1 juta.

Selain itu, Aiman turut berkongsikan barisan pemain terkini Blank:

  • Ashraf Firdaus (acAp)
  • Aiman Azham (aimaNNN)
  • Muhd Arsyad (aduka-)
  • Jayvee Paguirigan (Dubstep)
  • Grant Hadi Putra (Klipp)
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© WTM MEDIA AND CONSULTANCY 002996087-M What's The Meta 2023 All Rights Reserved