Connect with us

General

“Kalau stress dengan kawan, ajak main PUBG. Setel” – Caprice

Published

on

CAPRICE: Kalau anda stress atau marah, pertamanya istigfar. Kedua, ajak dia main Call of Duty atau PUBG, sebab boleh tembak dia dalam game. - Foto Instagram / @caprice

PENYANYI rap tanah air, Ariz Ramli (Caprice) menasihatkan mana-mana pelajar atau mahasiswa supaya bertenang jika berdepan tekanan dengan rakan serumah.

Menurut Caprice, walaupun kehidupan sebagai seorang pelajar mungkin akan menyebabkan banyak tekanan, tetapi tidak bermakna seseorang itu boleh bertindak tanpa menggunakan kebijaksanaannya.

“Anda kena simpan kebodohan anda, ‘letak dalam satu kotak dan simpan jauh-jauh’.

“Saya faham, kehidupan sebagai seorang pelajar mungkin boleh jadi sangat tertekan terutama apabila dapat rakan serumah yang suka bersepah dan menyakitkan hati.

“Tapi kalau anda stress atau marah, pertamanya istigfar. Kedua, ajak dia main Call of Duty atau PUBG, sebab boleh tembak dia dalam game,” katanya.

Caprice berkata demikian dalam satu video Instagram yang mengulas mengenai satu berita yang berkaitan dengan penyanyi Naim Daniel.

Berita tersebut, Naim dikatakan mahu berjumpa dengan seorang wanita yang memuat naik status di Twitter yang ingin membunuh rakan sebiliknya.

Lantaran itu, Caprice berkata orang ramai perlu berhati-hati dengan percakapan atau pertuturan terutama di media sosial.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© WTM MEDIA AND CONSULTANCY 002996087-M What's The Meta 2023 All Rights Reserved