Connect with us

PUBG Mobile

Teknik ninja Schizo Ezzy LX, dapat 5 kills sampai Chicken Dinner

Published

on

KUALA LUMPUR – Skuad Kejohanan Kebangsaan PUBG Mobile (PMNC), Ezzy LX menjadi pasukan underdog pertama yang meraih Chicken Dinner Grand Final Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MYSG) Musim Kedua 2020.

Ezzy LX berjaya mendapatkan Chicken Dinner di pusingan pembukaan hari kedua di Vikendi itu menerusi aksi licik dan berkesan dari pemainnya, Ahmad Aidil Adha Rahmat (Schizo).

Dalam pusingan itu, Schizo berjaya mengutip uniform Ghillie Suit berwarna putih selepas satu kelengkapan senjata mendarat di kawasan Zabava.

Ketika situasi genting yang berlaku pada zon selamat peringkat ketujuh, Schizo hanya tinggal seorang diri berbanding pasukan Marlino, Dingoz dan EVOS VIP yang masing-masing mempunyai lebih dua pemain.

Pada minit ke-30 perlawanan, Schizo menggunakan uniform Ghillie Suit berwarna putih itu untuk mengelak kedudukannya diketahui pihak lawan di kawasan bersalji Vikendi itu.

Bersenjatakan Micro Uzi, Schizo dilihat sangat tenang membaca keadaan sekeliling yang ketika itu sedang kecoh antara pasukan Marlino, Dingoz dan EVOS VIP.

Dia bersembunyi secara senyap di celah-celah batu besar yang berdekatan dengan posisi Marlino. Schizomula mendapatkan pemain Marlino, satu per satu, bermula dengan Superboi.

Pemain Marlino Been juga tidak mengesan kedudukan Schizo apabila dia berkeyakinan untuk mara menyerang pasukan Dingoz yang berada di hadapan. Secara tiba-tiba Been diserang secara hendap oleh Schizo dari tepi.

Schizo juga berjaya mendapatkan pemain Dingoz, Bravo yang secara tiba-tiba melulu kearahnya.

Pertarungan kini menjadi satu lawan satu, antara Schizo dan Sniperman. Sniperman sudah mengetahui kedudukan Schizo dan bersedia untuk menembak.

Terlepas beberapa saat, Sniperman tewas kerana Schizo menggunakan Micro Uzi yang mengeluarkan kadar tembakan yang lebih tinggi.

Menerusi kemenangan itu, Schizo dan Ezzy LX naik ke tangga ketujuh Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua ketika ini dengan satu Chicken Dinner.

Pada hari pertama Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua, enam Chicken Dinner dibolot pasukan gergasi Yoodo Gank, Team Secret MY dan Team SMG.

Main Game untuk menang – Schizo

Bercakap kepada hos Grand Final, Sir Cloud, selepas memenangi Chicken Dinner itu, Schizo memasang impian untuk menjadi juara dalam kejohanan itu.

“Kami bermain untuk menang dan menjadi nombor satu. Jaga-jaga pasukan yang berada di atas, kami di bawah sedang mengejar.

“Kepada pasukan-pasukan yang lain, jangan putus asa. Semua orang boleh menjadi nombor satu,” katanya dalam temu bual tersebut.

Berbaki lagi 11 pusingan, hanya dua slot ditawarkan dalam Grand Final itu untuk ke kejohanan peringkat Asia Tenggara, SEA Final.

© WTM MEDIA AND CONSULTANCY 002996087-M What's The Meta 2020 All Rights Reserved