Connect with us

Mobile Legends

Mobile Legends: Kenapa Amoux tinggalkan Geek Fam?

Published

on

Amoux dan Geek Fam muncul juara MPL musim ketiga pada April lalu, selepas menewaskan pasukan Singapura EVOS SG 3-1 pada final.- Foto Facebook / Amoux Plays

KUALA LUMPUR – Bekas penganalisis pasukan Mobile Legends : Bang Bang (MLBB) Geek Fam Ariff Iswandi (Amoux) mengambil keputusan untuk meninggalkan pasukan itu pada akhir Mei lalu.

Amoux berkata keputusan untuk berundur dari pasukan juara Liga Profesional MLBB Malaysia dan Singapura itu adalah berikutan  persetujuan kedua-dua pihak.

“Saya meninggalkan Geek Fam kerana kata sepakatan kedua-dua pihak. Saya percaya kemampuan Geek Fam sudah meningkat dan bakat saya tidak lagi diperlukan dalam pasukan ini.

“Tiada pergaduhan, memang saya dan Geek Fam telah pun bersetuju. Kami masih kawan baik.

“Saya mendoakan yang terbaik baik bagi Geek Fam untuk Kejohanan Piala Antarabangsa (MSC) nanti. Kepada rakan-rakan dan peminat yang menyokong sejak hari pertama, terima kasih banyak-banyak. Saya tidak akan berhenti di sini,” kata Amoux ketika dihubungi What’s The Meta.

Anak muda kelahiran Singapura itu mulai sertai Geek Fam pada awal tahun ini selepas diajak ketua pasukan tersebut, Mohd Haqqani Jaffar (2ez4jepv).

Jelas Amoux, dia merupakan peminat 2ez4jepv sejak 2ez4jepv berkecimpung dalam arena e-sukan bersama pasukan Saiyan lagi.

“2ez4jepv adalah rakan yang baik. Kami mengadakan berlatih bersama dan sentiasa berkongsikan ilmu pengatahuan. Saya sentiasa menyokong kepada 2ez4jepv sejak dia bersama Saiyan dan MyA.

“Apabila kami selalu berbincang mengenai e-sukan MLBB, dia membuat keputusan untuk membawa saya masuk bersama Geek Fam dan saya setuju,” kata Amoux.

Menurut Amoux, dia masih berkira-kira untuk kembali beraksi dalam dunia kompetitif atau mungkin membantu pasukan lain dalam mencapai impian mereka.

“Saya harap masih ada menyokong saya, walau apa jalan yang saya pilih selepas ini,” jelasnya.

Pada 22 April lalu, Geek Fam muncul juara MPL musim ketiga selepas menewaskan pasukan Singapura EVOS SG 3-1 pada final.

Menerusi kemenangan itu juga menyaksikan Geek Fam membawa pulang hadiah wang tunai kira-kira RM103,000.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© WTM MEDIA AND CONSULTANCY 002996087-M What's The Meta 2023 All Rights Reserved