Connect with us

PUBG Mobile

Yoodo Gank kurang 2 mata, Bapak Esports kekal ranking pertama dengan 1030 mata

Published

on

Bapak Ah Esports menunjukkan prestasi yang konsisten sejak minggu pertama PMPL berlansung.

KUALA LUMPUR – Pasukan profesional PUBG Mobile tanah air Yoodo Gank kekurangan dua mata untuk mengatasi mata terkumpul Bapak Ah Esports (Bapak Ah) dalam musim Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MY/SG).

Pada pusingan akhir di Miramar pada petang tadi, Yoodo Gank berada di tempat ketiga dan mengumpul 3 mata bunuh.

Secara kesuluruhan, Yoodo Gank mengumpul 117 pada hari ini dan 1028 bagi peringkat musim liga.

Sementara itu, Bapak Ah mengekalkan kedudukannya di ranking pertama dalam musim liga dengan 1030 mata.

Berikut adalah ranking keseluruhan peringkat liga PMPL MY/SG.

 1. Bapak Ah Esports – 1030 mata
 2. Yoodo Gank – 1028 mata
 3. Team Secret MY – 1008 mata
 4. NED Brotherhood – 899 mata
 5. Bigetron MY – 798 mata
 6. Geek Fam – 785 mata
 7. Last Survivor R2K – 775 mata
 8. Resurgence MY – 740 mata
 9. Dingoz Esports – 705 mata
 10. Xpert MY – 666 mata
 11. Team No Recoil – 664 mata
 12. TARA Proyecto X – 663 mata
 13. ESG Gaming – 634 mata
 14. Axis MPX – 623 mata
 15. EVOS VIP – 615 mata
 16. FV Unbeatable Gaming – 550 mata
 17. Tone Wow Esports – 514 mata
 18. Team Bosskurr – 496 mata
 19. MRE Syndicate – 406 mata
 20. Steel Heart Esports – 389 mata
 21. Impunity SG – 369 mata
 22. Traitor Esport – 329 mata
 23. DivinityEsports – 290 mata
 24. Team H20 – 252 mata

PMPL MY/SG peringkat liga telah berlangsung selama tiga minggu dan menyaksikan 16 pasukan teratas layak ke Grand Final yang akan berlangsung pada 13 sehingga 15 April nanti.

Pasukan tersebut adalah Bapak Ah Esports, Yoodo Gank, Team Secret MY NED Brotherhood, Bigetron MY, Geek Fam, Last Survivor R2K, Resurgence MY, Dingoz Esports, Xpert MY, Team No Recoil TARA Proyecto X, ESG Gaming, Axis MPX, EVOS VIP dan FV Unbeatable Gaming.

PUBG Mobile

Soloz, Daddyhood akan ulas Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua

Published

on

KUALA LUMPUR – Penghibur-penghibur penstriman langsung terkenal tanah air dari organisasi Team Bosskurr, Mohd Faris Zakaria (Soloz) dan Nureddy Nursal (Daddyhood) akan menyertai pengulas Azrul Anwar (J Hunter) untuk memeriahkan hari pertama Grand Final Liga Profesional PUBG Mobile Malaysia dan Singapura (PMPL MYSG) Musim Kedua.

Dalam satu kenyataan pada malam semalam, penganjur mengumumkan Soloz dan Daddyhood akan mengulas pada pusingan keempat dan kelima hari pertama Grand Final liga itu.

Pusingan keempat dan kelima hari pertama Grand Final liga tersebut akan berlangsung di peta Sanhok dan Erangel. Ia akan bermula pada jam kira-kira 7 petang.

Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua akan membuka tirai pada jam 3 petang nanti dengan acara pertunjukan yang akan berlangsung di Erangel.

Kejohanan itu disertai 16 pasukan terbaik di negara ini dan menawarkan hadiah wang tunai kira-kira RM625,000 (AS$125,000). Ia akan berlangsung mulai hari ini sehingga Ahad nanti.

Berikut adalah jadual penuh perlawanan Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua:

Foto: PUBG Mobile

Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua bakal menentukan siapa yang bakal mewakili Malaysia ke peringkat Asia Tenggara.

Dua pasukan terbaik dalam kejohanan itu akan mara ke Grand Final PMPL Asia Tenggara (SEA Final) 2020.

Setakat ini dua pasukan Malaysia telah disahkan akan ke SEA Final 2020 iaitu Yoodo Gank selaku juara musim pertama dan Team Secret MY yang memenangi peringkat liga PMPL MYSG pada minggu lalu.

Tonton Grand Final PMPL MYSG Musim Kedua di Facebook PUBG Mobile pada jam 3 petang nanti dan anda berpeluang untuk memenangi kereta Perodua Myvi.

Continue Reading

PUBG Mobile

Rasmi, PUBG Mobile akhirnya dedah butiran kolaborasi dengan BLACKPINK

Published

on

Foto: PUBG Mobile

PADA minggu lalu, heboh dalam kalangan komuniti PUBG Mobile apabila e-sukan popular itu bakal mengadakan kolaborasi dengan kumpulan Kpop terkenal BLACKPINK.

Menerusi kolaborasi itu ia dijangka akan menarik lebih peminat BLACKPINK (Blinks) dan PUBG Mobile untuk meraikan album terbaharu BLACKPINK yang akan datang, iaitu “The Album”.

Dalam satu kenyataan media hari ini juga, PUBG Mobile mendedahkan beberapa bentuk kerjasama akan dilakukan bersama BLACKPINK termasuk:

 • Barangan dalam permainan yang mempunyai tema istimewa BLACKPINK
 • Muzik BLACKPINK di ruang lobi
 • Acara istimewa BLACKPINK dalam permainan

Bermula 24 September sehingga 2 Oktober, pemain PUBG Mobile akan disajikan lagu popular BLACKPINK, ‘How You Like That’ di ruang lobi.

Pemain juga akan didendangkan lagu baharu dari album terbaharu BLACKPINK, ‘The Album’ pada 2 Oktober nanti.

Sementara itu pemain juga akan menyaksikan grafik lakaran kapal terbang dengan logo BLACKPINK, kontena kelengkapan senjata (airdrop) bertemakan warna dan ikon ‘The Album’ dan beberapa visual istimewa dalam permainan.

Ahli-ahli BLACKPINK, Jennie, Lisa, Jisoo dan Rosé juga telah mendaftarkan akaun PUBG Mobile dan peminat boleh menghantarkan hadiah eksklusif dan pesanan peribadi kepada mereka.

Berikut adalah nombor akaun ID PUBG Mobile ahli-ahli BLACKPINK:

 • Jennie – 51009797582
 • Jisoo – 51009780171
 • Lisa – 51009791380
 • Rose – 51009801702

Bagi peminat yang menghantar hadiah paling banyak sehingga 8 Oktober akan menerima ganjaran istimewa dari BLACKPINK.

Peminat juga berpeluang untuk memenangi uniform PUBG Mobile termasuk Adorable Panda Suit dan Killer Cadet Set serta album terbaharu BLACKPINK yang disertakan autograf dengan menyertai misi dan acara istimewa dalam permainan BLACKPINK yang akan bermula 24 September sehingga 8 Oktober.

BLACKPINK mula dikenali ramai selepas melakukan debut ‘SQUARE ONE’ pada 2016. Kumpulan Kpop itu terus meraih populariti di peringkat global selepas melancarkan beberapa mini album termasuk ‘Kill This Love’.

Selepas melancarkan lagu ‘How You Like That’ pada Jun lalu, kumpulan itu baharu sahaja melancakarkan kolaborasi penyanyi terkenal Selena Gomez menerusi lagu ‘Ice Cream’ untuk mempromisikan album baharu yang akan dilancarkan pada 2 Oktober nanti.

Secara keseluruhan, ahli-ahli BLACKPINK itu mempunyai lebih 130.5 juta pengikut di Instagram ketika ini.

Continue Reading

PUBG Mobile

PMGC: Bigetron RA dapat slot ke PUBG Mobile Global Championship

Published

on

Foto fail: WTM Today

JUARA Liga Dunia PUBG Mobile (PMWL) Timur, Bigetron Red Aliens dari Indonesia sah menerima jemputan terus ke Kejohanan Global PUBG Mobile (PMGC) 2020 yang dijangka akan berlangsung November nanti.

Jemputan itu diberikan kepada Bigetron Red Aliens selaku penyandang tempat pertama dalam PMWL Timur yang berlangsung pada 9 Ogos lalu.

Perkara tersebut diumumkan menerusi satu poster PUBG Mobile Esports Thailand yang dimuat naik di Facebook.

Foto: PUBG Mobile Esports Thailand

Dalam poster tersebut, PUBG Mobile Esports Thailand turut mengumumkan bahawa empat pasukan terbaik Asia Tenggara akan menerima slot ke PMGC 2020 nanti selain Bigetron RA.

Bigetron RA baru-baru ini baru sahaja memenangi peringkat liga kejohanan Liga Profesional PUBG Mobile Indonesia.

BACA: PMPL Indonesia: Bigetron RA juara, sertai Team Secret, Yoodo Gank SEA Final

Bigetron RA berjaya mengutip 831 mata secara keseluruhan, 61 mata di hadapan ION Esports yang menduduki tempat kedua dalam kejohanan tersebut.

Pasukan yang dibarisi, Made Bagas Pramudita (Zuxxy), Made Bagus Prabaswara (Luxxy), Muhammad Albi (Ryzen), Nizar Lugatio (Microboy) pernah ketinggalan lebih 40 mata dengan ION Esports, namun berjaya melakukan kebangkitan yang menakjubkan selepas mengutip tiga Chicken Dinner pada minggu terakir liga sekaligus melonjak ke kedudukan teratas.

Kejohanan PMGC merupakan kejohanan terbesar PUBG Mobile setakat ini yang melibatkan pasukan profesional dari seluruh rantau termasuk Amerika Utara, China dan Asia Tenggara.

Foto: Youtube/PUBG Mobile Esports

Jemputan terus Bigetron RA ke kejohanan PMGC ini sememangnya bakal menyaksikan pertembungan hebat antara juara dunia Timur itu dengan pasukan-pasukan hebat dari rantau China yang terkenal dengan corak permainan agresif mereka.

Kejohanan tersebut juga bakal menawarkan hadiah wang tunai sebanyak kira-kira RM8 juta (AS$2 juta).

Continue Reading

Trending

© WTM MEDIA AND CONSULTANCY 002996087-M What's The Meta 2020 All Rights Reserved