Connect with us

Play Like A Girl

Queen of Sanhok, Aniss kini jurulatih NED Faita

Published

on

Skuad wanita PUBG Mobile NED Esports, NED Faita. - Foto NED Esports

KUALA LUMPUR – Pemain kompetitif PUBG Mobile Nor Izwani Zanian (Aniss) kini menjadi jurulatih bagi skuad wanita NED Esports, iaitu NED Faita.

Aniss yang sebelum ini merupakan kapten pasukan itu turut dikenali sebagai Queen of Sanhok dalam kalangann komuniti e-sukan.

Menerusi bimbingannya, NED Faita baru-baru ini mempamerkan skil yang memberangsangkan menerusi satu acara Scrimmage Ladies anjuran Dingoz Esports.

Dalam tiga pusingan yang diadakan, NED Faita memperoleh 3 Chicken Dinner.

Mereka yang memperoleh 95 mata secara keseluruhan hampir mencatatkan rekod jarak 40 mata dengan pasukan yang berada di tempat kedua iaitu Orange Hera yang memperoleh 56 mata.

Barisan utama NED Faita terdiri daripada: 

  • Nurkhairina binti mohd sukor (Iris) 
  • Fatin Aqilah binti Shuhaimi (Qila)
  • Nurizzati Binti Ibrahim (Babyy)
  • Farah Wahidah Mohd Azmi (Farah)
  • Noor Balqis Shabira Taj Madira (Pixie)

NED Esports merupakan antara pasukan PUBG Mobile yang sedang meningkat naik di Malaysia.

Ikuti perkembangan terkini NED Esports di Facebook dan Instagram pasukan itu.

Play Like A Girl

Angel Bosskurr, siapakah gerangan bidadarinya?

Published

on

Di ruang keterangan akaun Instagram tersebut menyatakan: “We are the Angels. (Kami adalah The Angels)” dan “E-sukan memperkasakan wanita.”

KUALA LUMPUR – Satu akaun media sosial Instagram yang menggunakan nama “Angel Bosskurr” telah diciptakan pada malam tadi.

Di ruang keterangan akaun Instagram tersebut menyatakan: “We are the Angels. (Kami adalah The Angels)” dan “E-sukan memperkasakan wanita.”

Akaun tersebut turut memuat naik satu gambar dengan kapsyen yang mereka akan mendedahkan ahli-ahli Angels tersebut.

“Salah satu pasukan e-sukan wanita di Malaysia!

“Adakah anda terasa kehangatannya. Sudahkah anda bersedia?

“Kami akan mendedahkan Angels kami dalam masa terdekat! Jadi, tunggu pengumumannya nanti,” kata Angel Bosskurr.

Sementara itu, pemain kompetitif PUBG Mobile wanita NorFarah Shahira atau senang dikenali Miss Farr turut memuat naik logo Angel Bosskurr pada petang tadi.

Sebelum ini, ura-ura Miss Farr akan menyertai Bosskurr Gaming berbunyi sejak Julai lagi selepasdia dilihat bergambar bersama pemain-pemain Bosskurr.

Antaranya termasuk Ahmad Fuad Razali (Fredo), Mohd Faris Zakaria (Soloz) dan pengurus Shopee Bosskurr, Nureddy Nursal (Daddy).

Mereka dilihat mengambil gambar bersama dalam satu kejohanan Kejohanan PUBG Mobile Malaysia) 2019 di Quill City Mall, Kuala Lumpur.

Pada Julai lalu, organisasi e-sukan tanah air Bosskurr Gaming (Bosskurr) mengumumkan yang mereka sedang mencari beberapa bakat baharu untuk bahagian penstriman langsung, pengurusan dan hiburan.

Bosskurr berkata mereka mencari penggiat-penggiat e-sukan wanita bagi menyertai bahagian-bahagian baharu tersebut dalam organisasi mereka.

Continue Reading

Trending

© WTM MEDIA AND CONSULTANCY 002996087-M What's The Meta 2020 All Rights Reserved